Sajoer Boontjes met Ajam Paniki en mango
Benodigheden:
400 gram witte rijst
400 gram sperziebonen
400 gram kipfilet
3 eetlepels Conimex
Wok Olie
1 mango
1 bakje 95 gram Conimex Boemboe Sajoer Boontjes
1 bakje 95 gram Conimex Boemboe Ajam Paniki
Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Giet af in een vergiet, spoel af met koud water en laten uitlekken.
Snijd ondertussen de sperziebonen in tweeën en de kip
in blokjes.
Laat een hapjespan op hoog vuur heet worden, voeg 2 el Conimex
Wok Olie toe en roerbak de sperziebonen 2 min. Voeg
de boemboe Sajoer Boontjes en 200 ml water toe en laat op een
matig hoog vuur de boontjes ca. 10 min. garen
Schil ondertussen de mango, verwijder de pit en snijd in
blokjes van 3 cm.
Verhit een wok, voeg een el olie toe en roerbak de kip 5
min. Voeg de boemboe Ajam Paniki en 200 ml water toe. Laat het
geheel 5 minuten op een hoog vuur koken totdat de helft van het vocht
verdampt is. Voeg op het laatst de blokjes mango toe en warm deze 1
minuut mee.
Schep de rijst, de Sajoer boontjes en de Ajam Paniki met
mango op 4 borden.